Alla ska dö men jag ska dö först – Anna Järvinen tolkar Marie Antoinette

Saga Gärde regisserar Anna Järvinen i rollen som Marie Antoinette på Drottningholms Slottsteater inspirerad av performance, musikal och tableaux vivants. I Iris Smeds libretto vävs Anna Järvinens sånger samman till en historia om Marie Antoinettes sista dagar.

Föreställningen väver samman Anna Järvinens låtar med en berättelse om den franska drottningen Marie Antoinettes sista dagar i fängelset La Conciergerie 1793. Vi ser Anna Järvinen som Marie A. Den andra kvinnan på scenen går under namnet Marie B. Hon är en fiktiv karaktär och är den som korsförhör, begär sitt bröd och tillika suktar efter Maries överdåd. Hon ger röst åt verkligheten utanför slottsmurarna och kvinnotåget som gick till Versailles 1789.
En duellartad diskussion rörande klass, skuld och ansvar löper som en tråd genom föreställningen.
21 Sep STOCKHOLM Drottningholms Slottsteater

Mer info och biljetter

3 svar till "Alla ska dö men jag ska dö först – Anna Järvinen tolkar Marie Antoinette"

 • MaikelD skriver:

  http://www.annajarvinen.se has potential, you can make your blog go viral easily using one tricky method. Just search in google:
  Sulingi’s Method To Go Viral

  • Torie skriver:

   I a have a few questions about your direct root to poverty reduction.1) How will you force billionaires to pay their workers a “living wage”?2) What will you do when the billionaires reduce the number of workers they hire because of the higher wage rate?3) If you cannot address the problem in question 2, what impact will the billionaires former workers have on the wages of workers who do not work for bi4slonairei?l) How will this policy impact the vast majority of the poor who live in rural areas (85% of the poor in Bangladesh live in rural areas, the majority of those work in agriculture)?

 • Bella skriver:

  jalisco’s, ”because it’s real and not whpdm-peoile-eexican-foot.” :) we loved it, and took it as a good sign that pretty much everyone eating there was hispanic!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS Universal Music

 • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.

Lyssna

Socialt